Μοντερνος Χορος Jazz

Ο μοντέρνος Χορός Jazz, ξεκίνησε από την Αμερική, στις αρχές του 20ου αιώνα, ως κοινωνικός χορός της Άφρο-Αμερικάνικης κοινότητας. Οι χοροί που ανήκαν σ’ αυτή την πρώιμη φάση ήταν διάφορα είδη swing όπως lindy hop, jive, east coast swing, καθώς & οι γνωστές σε όλους μας κλακέτες.

Από τις αρχές του 1920, το μπαλέτο συνδέθηκε με την jazz μουσική & χορό. Έτσι δημιουργήθηκε ο όρος «jazz ballet» παγκοσμίως. Η ένωση της αυστηρής φόρμας στησίματος του σώματος στο μπαλέτο, με το ρυθμικό παιχνίδισμα της jazz μουσικής & της γρήγορης κινησιολογίας των ποδιών από τους χορούς swing, έφερε στα τέλη του 1950 την εξέλιξη του «jazz ballet» στη σημερινή μορφή του «modern jazz dance», το είδος χορού που συναντάμε στις θεατρικές σκηνές των musicals και είναι γνωστό για την θεατρική του ποιότητα.

Κύρια χαρακτηριστικά του τα βήματα που ταξιδεύουν στο χώρο, οι ψηλές εκτινάξεις των ποδιών, οι στροφές και τα ψηλά άλματα. Αναπτύσσει την ενδυνάμωση και την ευλυγισία του σώματος ενώ ταυτόχρονα, λόγω της ποικίλης ρυθμικής & συναισθηματικής εναλλαγής της jazz μουσικής, οι μαθητές αποκτούν αίσθηση του ρυθμού και ξεδιπλώνουν τα θεατρικά & εκφραστικά τους στοιχεία, καθώς και την εφευρετικότητα τους.

Το Modern Theater (Jazz) του οργανισμού ISTD  που διδάσκεται στη Σχολή dance@ Τάνια Ρωσσοπούλου,  θέτει σωστές και γερές βάσεις για την μελλοντική ενασχόληση του μαθητή με τον Σύγχρονο Χορό καθώς και άλλα  στυλ Jazz και Hip-Hop.

Η ύλη κάθε τάξης είναι καθορισμένη και δημιουργημένη από ειδικούς, ώστε να σέβεται απόλυτα την μυοσκελετική ανάπτυξη της κάθε ηλικίας.

Do it big, do it right and do it with style

—Fred Astaire

Τμήματα Modern Theater (ISTD) που λειτουργούν στη Σχολή dance@:

Νηπίων 

Primary (5 ετών)

Παιδικά (6-12 ετών)

Grade 1-6

Vocational (12+)

Εφήβων-Ενηλίκων

Intermediate Foundation

Intermediate

Advance 1, 2

Επαγγελματικό Πρόγραμμα 

Διδασκαλίας (18+)

DDE

Licentiate

Fellowship

Στείλτο σε φίλους

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ