Τάνια Ρωσσοπούλου: Βιογραφικό

Είναι καθηγήτρια χορού, απόφοιτη της Αναγνωρισμένης από το ΥΠ.ΠΟ., Ανώτερης Σχολής Χορού «Κέντρο Παραστατικών Τεχνών» και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Urdang Academy of Performing Arts Λονδίνου, με ειδικότητα κλασσικής χορεύτριας.

Είναι επίσης κάτοχος του διδασκαλικού διπλώματος Licentiate και Tutor στο κλασσικό Μπαλέτο και του CDE  στον Μοντέρνο χορό του διεθνούς φήμης Imperial Society of Teachers of Dance ( ISTD ), instructor στην μέθοδο PBT (Progressing Ballet Technique), καθώς επίσης και της κλασσικής μεθόδου PILATES, ενώ είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Λονδίνου (ARAD ) και του ISTD.

Εχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων μπαλέτου, μοντέρνου χορού, σύγχρονου χορού, tango Argentino και Hip-Hop σε Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία & Η.Π.Α.

Κάτοχος χορευτικών Διπλωμάτων: Advance RAD – Advance Modern ISTD – Ingreso SBE – Latin Double Silver IDTA – Tango Argentino Gold Bar 2 IDTA.

Σημαντική στιγμή της χορευτικής της σταδιοδρομίας, είναι η επιλογή της το 2002, μαζί με άλλους 25 χορευτές απ’ όλον τον κόσμο να παρακολουθήσει το πρόγραμμα Jazz Musical Theatre του διεθνούς φήμης Jacobs Pillow Dance Festival στις Η.Π.Α., με καθηγητές τους Chet Walker & Matt Mattox . Την περίοδο 1997 – 1999 ήταν μέλος του Studio Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ( ΕΛΣ ) .

Δίδαξε επί σειρά ετών σε Αναγνωρισμένες Σχολές Χορού και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Κλασσικό Χορό, Ρεπερτόριο, Jazz και Pilates. Το 2007 έδωσε το μάθημα στις εξετάσεις του ΥΠ.ΠΟ. για την εισαγωγή υποψηφίων στις επαγγελματικές Σχολές Χορού και το 2008 έδωσε το μάθημα στην ακρόαση για την Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών (Junior)  της  RAD.

Το 2007 ίδρυσε τη Σχολή dance@ την οποία και διευθύνει. Η Σχολή είναι Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Κέντρο (ADC ) για τα Επαγγελματικά Διδασκαλικά Διπλώματα DDE, Licentiate και Fellowship του  ISTD σε Μπαλέτο και Μοντέρνο (Imperial Ballet & Modern  Theatre).

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία, πέραν της μακροχρόνιας διδασκαλίας κλασσικού και μοντέρνου χορού, περιλαμβάνει συμμετοχή σε χορευτικές παραστάσεις και musicals, αλλά και χορογράφηση.

  • Συμμετείχε ως Σολίστ στο Χοροθέατρο «Ναυσικά» της αείμνηστης Σοφίας Σμαήλου σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και στις Ομάδες «Τερψιχόρη» και «Σύγχρονη Χορευτική Εκφραση».
  • Ως μέλος της Ομάδας Νέων Χορευτών της RAD ερμήνευσε το ρόλο της Efi στο μπαλέτο «Η Συλφίδα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2003).
  • Συμμετείχε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών καθώς και στην οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» από την ΕΦΕΟ.
  • Συμμετείχε στα Μιούζικαλ «Αντίο κορίτσι μου» και «Πυρετός το Σαββατόβραδο» (Connie ) καθώς και στην κινηματογραφική ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ακροπόλ».
  • Χορογράφησε το έργο «Ο άλλος δρόμος» σε σκηνοθεσία Στ.Ληναίου.
  • Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους.