Η Σχολή dance@ Τάνια Ρωσσοπούλου

Η αναγνωρισμένη από το Κράτος Σχολή Χορού dance@ ιδρύθηκε από την Τάνια Ρωσσοπούλου το 2007, έπειτα από 13 χρόνια χορευτικής και καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.). 

Η Σχολή συνεργάζεται με επιλεγμένους διπλωματούχους καθηγητές, με εξαιρετικό βιογραφικό και συνεχείς μετεκπαιδεύσεις στο είδος του χορού που διδάσκουν. 

Στόχος της Σχολής είναι η σωστή τεχνική και θεωρητική εκπαίδευση των μαθητών της, η μετάδοση της καλλιτεχνικής παιδείας και της αγάπης για την όμορφη τέχνη που λέγεται χορός.

Από το 2013 η Σχολή dance@ είναι Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Κέντρο (Approved Dance Center) του Οργανισμού ISTD, για τα διπλώματα διδασκαλίας DDE, Licentiate & Fellowship σε Imperial Ballet και Modern Theatre.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προετοιμασία των μαθητών που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια και Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού. Η Σχολή έχει εκπονήσει ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα προετοιμασίας, που μέχρι σήμερα έχουν σημειώσει ποσοστό επιτυχίας 100% στις μαθήτριες που τα παρακολούθησαν. 

Η διδασκαλία Μπαλέτου, Μοντέρνου (Jazz) και Σύγχρονου σε όλα τα επίπεδα βρίσκεται στην καρδιά του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής dance@. 

Για τη διδασκαλία του Μπαλέτου και του Μοντέρνου, η Σχολή ακολουθεί την αγγλική μέθοδο του διεθνούς αναγνωρισμένου Οργανισμού ISTD που δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση ερασιτεχνικών και επαγγελματικών διπλωμάτων. Από το 2007 έως και σήμερα, η Σχολή παρουσιάζει 100% επιτυχία στις εξετάσεις των Οργανισμών αυτών, αποκομίζοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες και διακρίσεις. Η Σχολή βραβεύοντας τη μαθήτρια με την υψηλότερη κάθε χρονιά βαθμολογία στις εξετάσεις του ISTD έχει θεσπίσει υποτροφία για τα δίδακτρα της επόμενης χρονιάς.

Ως προς το Σύγχρονο, το μάθημα γίνεται με βάση την τεχνική του release, τεχνική, η οποία ζητείται τα τελευταία χρόνια στις εισαγωγικές εξετάσεις των Καλλιτεχνικών Σχολείων και  Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Επίσης, στη Σχολή λειτουργούν τμήματα Hatha Yoga, Barre a Terre και  Hip-Hop .

Μαθήτριες της Σχολής dance@ συμμετέχουν , μετά από επιτυχείς ακροάσεις, σε χορευτικές ομάδες που παρουσιάζουν παραστάσεις διεθνούς ρεπερτορίου (Ομάδα Νέων χορευτών της RAD, The American Nutcracker in Athens – Patricia Storelli) και σε διεθνή Summer Schools σε μεγάλες Σχολές και Ακαδημίες του εξωτερικού.

Κύριο μέλημα της Σχολής dance@ είναι η παροχή ολοκληρωμένης χορευτικής εκπαίδευσης στους μαθητές της και η μεταλαμπάδευση της αγάπης για την τέχνη του χορού. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η Σχολή διοργανώνει παρακολούθηση χορευτικών παραστάσεων στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ώστε να έρχονται οι μαθητές της σε επαφή με την καλλιτεχνική αρτιότητα και τη χορευτική δεινότητα των ολοκληρωμένων επαγγελματιών χορευτών. 

Για την ανάπτυξη εξειδικευμένων χορευτικών δεξιοτήτων των μαθητών που επιθυμούν να εμβαθύνουν και να εμπλουτίσουν τις χορευτικές τους γνώσεις και να έρθουν σε επαφή με τις νέες τάσεις που εμφανίζονται στο εξωτερικό, η Σχολή διοργανώνει τακτικά σεμινάρια με Έλληνες και ξένους δασκάλους και χορογράφους. Στην  Σχολή Χορού dance@ έχουν διδάξει μεγάλα ονόματα του χορού υπό την μορφή σεμιναρίων όπως: Μαρία Μηλιοπούλου,  Ιωάννης Μαργαρώνης,  Marilena Grafacos, Naduah Denkinger, Στέλλα Τσομπανοπούλου, Γιάννης Καρούνης  και Αναστάσιος Δεληγιάννης.

Η Σχολή dance@, κάθε χρόνο διοργανώνει παραστάσεις σε θέατρο με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η Σχολή από το 2008, συμμετέχει στο Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Gala που οργανώνει ο Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. κάθε Χριστούγεννα, αποσπώντας πάντα αξιέπαινες κριτικές.